Alltid fri frakt & 30 dagar fri retur

Vi startade S/H med ett tydligt syfte. Att visa att det går att förena kvalitet och design tillverkat på ett hållbart sätt som ger tillbaka. Ett nytt sätt att konsumera på, där du och din väska blir en del av ett större sammanhang. En väska du kan bära med dig genom livet med vetskap om att du har gjort ett bra val och samtidigt hjälpt någon annan.

Image thumbnail

En väska du vill bära, år efter år.

Våra väskor kännetecknas av varför och hur de är tillverkade. Med bra material, riktigt hantverk och lång tradition. Vi tror på enkelhet, något vi lärt oss efter hundra år inom yrket.

För oss handlar enkelhet om hållbarhet; vi adderar aldrig något onödigt, snarare tvärtom. En ren och tidlös design, som gör att väskan håller länge, både i stil och kvalitet. En väska som du kan bära med dig genom livet och som bara blir bättre för varje år som går.

LÄR DIG MER OM VÅR PRODUKTION OCH MATERIAL

Image thumbnail

Riktigt kvalitet & design, tillverkat på ett schysst sätt.

Vi använder uteslutande kvalitetsmaterial i våra väskor: vegetabilgarvat läder i full grain, YKK Excella dragkedjor eller vårt handvävda innerfoder i ekologisk bomull. Men minst lika viktigt är personerna bakom väskorna.

Våra anställda är vår största tillgång och alla har en bra lön, semester, pensionssparande och utbildning på arbetstid. Något vi tycker är självklart, men som tyvärr inte är fallet i Bangladesh och på många andra platser. Vi hoppas kunna inspirera andra företag genom att berätta om hur vi arbetar.

LÄS MER OM VÅRA ARBETSVILLKOR

Image thumbnail

När du köper en väska, donerar vi kalvar till fattiga familjer i Bangladesh.

Vi tror på att ta ansvar och ge tillbaka, inte bara som medmänniskor utan som företag. Genom vårt sociala projekt The Cow Funder Initiative donerar vi kalvar till behövande familjer i vår ”hemby” Bagatipara, Bangladesh. Förutom support och utbildning får familjen en inkomst som gör skillnad och kan innebära en väg ut ur fattigdom.

LÄS MER OM HUR VI VILL FÖRÄNDRA EN INDUSTRI

Image thumbnail

Över gränser och generationer sedan 1899.

Sandlund/Hossain startades 2016 av oss, Anders Sandlund och Tulin Hossain. Vi lärde känna varandra tack vare våra föräldrar. Vi kommer båda från två små byar i världen, Böle i Sverige och Bagatipara i Bangladesh. 1899 grundande Anders farfars far familjeföretaget Böle Garveri som nu drivs vidare i fjärde generation. 1977 åkte Anders föräldrar som volontärer till Bangladesh för att jobba med utvecklingsfrågor, där ett av uppdragen var att hjälpa till med läder. Det var här de träffade Tulins föräldrar Atiq och Dolly, som blev bästa vänner och kollegor.

Sandlund/Hossain drivs av en visionen om att visa att det är lönsamt att ta ansvar, på en plats där det behövs allra mest.

Top