Alltid fri frakt & 30 dagar fri retur

Image thumbnail

Bra material och tidlös design

Vi tror på att hålla det enkelt (jo faktiskt). Det är något vi lärt oss efter hundra år inom yrket. Enkelhet handlar för oss om hållbarhet, vi adderar aldrig något onödigt extra, snarare tvärtom. En ren och tidlös design gör att väska håller länge, både i stil och kvalitet.

Vi använder bara material vi vet är bra. Därför har vi utvecklat vårt eget läder som är vegetabilgarvat och 100% kromfritt. Det är gjort i full grain, vilket innebär att ytan inte är mekaniskt behandlad och med en massa kemikalier. Tvärtom, den är helt naturlig och vacker, precis som ett riktigt läder ska vara. Det innebär också att ytan inte är ”perfekt”, du kan se skiftningar, läkta ärr och naturliga skavanker vilket vi tycker är det mest vackra och äkta. Ingen väska är den andra lik, precis som vi människor.

Image thumbnail

Vårt innerfoder är en historia i sig.

Vi specialtillverkar det hos våra vänner på Thanapara Swallows, ett kvinnokooperativ från grannbyn. Det är tillverkat av ekologisk bomull, som är odlat utan kemikalier och bekämpningsmedel. Från bomullen spinner och väver kvinnorna textilen som sedan blir till innerfoder i alla våra väskor.

Resultatet är ett slitstarkt och vackert foder som är tillverkat med djup kunskap och hantverkartraditioner. Vi är väldigt glada för att jobba ihop, lika barn leka bäst.

Image thumbnail

Dragkedjor är ett gissel.

Har du någonsin råkat ut för att en dragkedja som gått sönder? Vi har vuxit upp med ett gammalt ordspråk; det finns två saker i livet vi vet med säkerhet. Det ena är att vi alla kommer dö nångång och det andra är att dragkedjor går sönder. Därför använder vi bara YKK:s Excella dragkejdor i alla våra produkter. Ja, de är rätt dyra men de är dem bästa du kan köpa. Problem solved.

Image thumbnail

Med en enkel design och bra material så är man nästa hemma.

Väskan ska bara sättas ihop, eller hur? Vi gör det mesta för hand, det blir bäst så. Allt från att skära ut alla delar, till att behandla kanter eller smörja in väskan med balsam när den är klar. Vi driver inte en fabrik, i vår studio jobbar bara människor med en massa passion och vilja för att göra riktigt bra väskor. Varje dag.

Top